Dagelijks gebruik van aspirine geeft risico’s bij gezonde personen

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

nieuws Gezonde mensen of mensen met asymptomatische aderverkalking (dus zonder klachten) die dagelijks aspirine innemen om het risico op hartaanvallen te verkleinen, berokkenen zichzelf mogelijk meer schade dan dat het ze goed doet. Uit een nieuw Brits onderzoek voorgesteld op het congres van de European Society of Cardiology blijkt dat bij dagelijks gebruik bijna dubbel zoveel kans op interne bloedingen ontstaat.
Eerder was dagelijks gebruik van een kleine dosis aspirine aanbevolen om het risico op bloedstolsels te verminderen. Dat moest hartinfarcten en beroertes helpen voorkomen. Patiënten die al een hartinfarct of een beroerte hebben gehad, kunnen wel baat hebben bij een dagelijkse dosis aspirine om herhaling te voorkomen.
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram