Eén op vier mensen heeft last van buikkrampen

nieuws 10 tot 46 procent van de wereldbevolking (uit de onderzochte landen) krijgt af te rekenen met buikkrampen. Dat is de opvallendste conclusie van een onderzoek in 9 landen (België, Duitsland, Italië, Groot-Brittannië, Japan, Verenigde Staten, Mexico, Brazilië en Argentinië). In elk land werden ongeveer 1.000 personen gedurende 40 minuten geïnterviewd. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van de producent van het geneesmiddel Buscopan®.
25 procent van de ondervraagde populatie heeft af te rekenen met buikkrampen, al dan niet in combinatie met maagstoornissen. In België zegt 19 procent van de ondervraagden hiervan last te hebben. De frequentie waarmee buikkrampen voorkomen, verschilt onderling sterk. De Verenigde Staten kent het grootste aantal frequente buikkramplijders (61 procent heeft hier minstens 1 keer per week last van), Italië het laagste (23 procent). België zit met 29 procent ergens in het midden.
Vrouwen hebben procentueel vaker last van buikkrampen dan mannen.
In België kiest één derde van de patiënten (64%) nooit voor een behandeling. Wie dat wel doet, kiest in 38% van de gevallen niet voor medische begeleiding door een arts en beperkt de behandeling tot een pijnstiller die niet de oorzaak van buikkrampen wegneemt.


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram