Zichtbare handicap

nieuws ‘Zichtbarehandicap’ is een belangenvereniging die ijvert voor mensen die geconfronteerd worden met een ‘zichtbare’ fysieke handicap. Het hebben of krijgen van een handicap is al een hele opgave om het leven terug op te nemen, daar gaat heel veel moed mee gepaard. Als dat ongeveer gelukt is en men het terug aandurft om zich met deze beperktheden in de buitenwereld te begeven, om opnieuw een plaatsje in de maatschappij te veroveren, kan men stuiten op onbegrip , hoort men soms kwetsende opmerkingen, wordt men aangestaard enzovoort. Dan kan het zijn dat alles wat opgebouwd werd als een kaartenhuisje instort. Er is dan veel moed en steun nodig om de uitdaging te blijven aangaan. Velen geven, na verschillende pogingen, de moed op en blijven hun verdere leven tussen hun beschermende muren. Zo missen ze veel kansen om ‘echt’ weer te gaan leven. Aan de ene kant wil de groep dus werken aan de weerbaarheid van de persoon met beperkingen maar evenzeer aan de tolerantie van de buitenwereld. Die buitenwereld weet immers ook niet altijd hoe ze kunnen en mogen reageren. De groep wil een brug vormen om tot een gezonde communicatie te komen door tips, getuigenissen en vorming, hoopt te sensibiliseren via affiches, folders en een interactieve site, wil werken aan weerbaarheid door themadagen, assertiviteit, voordrachten, en biedt last but not least ontmoetingskansen aan.
De publieke ‘start’ van de groep en de affichecampagne ‘Anders, maar niet minder’ is gepland op zaterdag 3 februari 2007.

www.zichtbarehandicap.be


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram