Toiletpas voor stomadragers

Laatst bijgewerkt: juli 2022

nieuws

StomaVlaanderen heeft – in samenwerking met Unizo, Horeca Vlaanderen, Comeos en het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen – de toiletpas voor stomadragers gelanceerd. Die moet hen snel en discreet toegang geven tot de toiletten in horecazaken en winkels. Soms krijgen zij immers lekkageproblemen of dienen ze hun stoma dringend te verzorgen. Met de pas brengen ze het personeel op de hoogte van hun situatie, dat hen snel de weg naar de sanitaire voorzieningen kan wijzen.

De toiletpas geeft stomadragers een gevoel van veiligheid, wat hen toelaat om actief deel te nemen aan de samenleving. Hij wordt uitgereikt op basis van een aanvraagformulier dat de huisarts invult. Het document staat op de website van StomaVlaanderen of kan aangevraagd worden via info@stomavlaanderen.be of een van de Vlaamse stomaverenigingen.

Patiënten met een Chronische ontstekingsziekte van het spijsverteringsstelsel (de ziekte van Crohn of Colitis Ulcerosa) kunnen een dergelijke toiletpas aanvragen via de Crohn & Colitis Ulcerosa Vereniging
Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram