Vlamingen leven langer

nieuws De levensverwachting van mannen en vrouwen in Vlaanderen blijft stijgen. Vrouwen worden nog steeds ouder dan mannen (82,5 jaar t.o.v. 77,4 jaar), maar de levensverwachting van mannen is de voorbije jaren feller gestegen dan die van vrouwen.
Hart- en vaatziekten, longkanker, borstkanker en suïcide blijven de belangrijkste doodsoorzaken, maar de sterfte door hart- en vaatziekten en door kanker daalt. Vrouwen sterven tussen de 40 en 69 jaar De levensverwachting van mannen en vrouwen in Vlaanderen blijft stijgen.
Vrouwen worden nog steeds ouder dan mannen (82,5 jaar t.o.v. 77,4 jaar), maar de levensverwachting van mannen is de voorbije jaren feller gestegen dan die van vrouwen.
Hart- en vaatziekten, longkanker, borstkanker en suïcide blijven de belangrijkste doodsoorzaken, maar de sterfte door hart- en vaatziekten en door kanker daalt. Vrouwen sterven tussen de 40 en 69 jaar De levensverwachting van mannen en vrouwen in Vlaanderen blijft stijgen. Vrouwen worden nog steeds ouder dan mannen (82,5 jaar t.o.v. 77,4 jaar), maar de levensverwachting van mannen is de voorbije jaren feller gestegen dan die van vrouwen.
Hart- en vaatziekten, longkanker, borstkanker en suïcide blijven de belangrijkste doodsoorzaken, maar de sterfte door hart- en vaatziekten en door kanker daalt. Vrouwen sterven tussen de 40 en 69 jaar het meest aan borstkanker. Voor mannen tussen de 40 en 49 is zelfdoding de belangrijkste doodsoorzaak en voor mannen tussen 50 en 74 jaar longkanker.
Dit blijkt uit de analyse van de sterftecijfers van de Vlaamse bevolking van 2005.
Meer informatie op www.zorg-en-gezondheid.be/sterftecijfers.aspx
het meest aan borstkanker.


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram