Nieuwe beldonorcampagne wil orgaandonatie promoten

Laatst bijgewerkt: augustus 2019
logo-orgaandon-.jpg

nieuws Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block lanceerde de tiende editie van de Beldonorcampagne. Met deze campagne wil ze orgaandonatie onder de aandacht brengen.

Orgaandonatie zit in de lift. De voorbije tien jaar steeg het aantal Belgen dat zich expliciet als orgaandonor opgaf van 33.003 tot 220.480. het aantal mensen dat even expliciet weigert om na het overlijden als orgaandonor te fungeren, daalt wel slechts zeer gering (van 190.158 naar 188.340). hoewel donatie in de lift zit, blijft het aantal landgenoten dat wacht op een donororgaan erg groot. Ze zijn in totaal met 1253. Vooral mensen die een nier- of levertransplantatie nodig hebben, staan op de wachtlijst (respectievelijk 821 en 193).

De nieuwe campagne richt zich in de eerste plaats tot jongeren. De campagne stelt zich onder andere de vraag welke kleur een kameleon heeft als hij in de spiegel kijkt, waarom Adam en Eva een navel hebben als ze toch de eerste mensen waren, en of je zelf al eens over orgaandonatie nagedacht hebt. In de filmzalen draaien spotjes en er worden ook affiches verspreid. Daarnaast worden ook scholen bezocht om de leerlingen warm te maken voor orgaandonatie.

www.beldonor.be
http://alovernagedacht.be/nl/
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram