COX-2 ontstekingsremmers niet meer terugbetaald

nieuws De COX 2-selectieve niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID’s) worden vanaf 1 september 2005 niet meer terugbetaald. Het gaat om Arcoxia® (etoricoxib), Bextra® (valdecoxib), Celebrex® (celecoxib) en Dynastat® (parecoxib). De beslissing om de terugbetaling van de COX 2-selective NSAID’s te schrappen, is genomen na evaluatie van de kosten-batenverhouding van deze klasse van geneesmiddelen. Deze evaluatie was gestart na de terugtrekking van de specialiteiten op basis van rofecoxib (Vioxx®, VioxxDolor®) in september vorig jaar, en nieuwe gegevens over de hartrisico met deze geneesmiddelen.
De terugbetalingsvoorwaarden van de klassieke niet-steroïdale ontstekingsremmers NSAID’s, veranderen niet.

Intussen heeft een rechtbank in Texas de producent van Vioxx® veroordeeld tot betaling van een schadevergoeding van 250 miljoen dollar aan de weduwe van een 59-jarige man. Die was overleden aan een hartaanval nadat hij Vioxx® had gebruikt tegen artritis. Momenteel lopen er in de USA meer dan 7.000 klachten in verband met Vioxx®.

Lees ook: Alle COX-2 remmers verhogen risico hartaandoeningen


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram