Waterflossen effectiever dan flossen met draad

nieuws Onderzoek door het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) toonde eerder aan dat waterflossen effectiever is dan flossen met flosdraad. De combinatie van hoge druk met een pulserende waterstraal zorgt voor de reinigende werking en het masseren van het tandvlees (gingiva). Waterflossen vermindert tandplaque en bloedingen en is effectiever dan het gebruik van flosdraad in het verminderen van bloedend tandvlees.

Dat wordt bevestigd door een recent onderzoek door waterflosproducent Waterpik onder mondhygiënisten en orthodontisten die het waterflossen gedurende een langere periode zelf uittestten. In totaal gebruikten 41 orthodontisten en 125 mondhygiënisten gedurende langere tijd zelf een waterflosser. Na de proefperiode gaf meer dan de helft (59%) van de mondhygiënisten hiermee door te willen gaan. Bijna alle mondhygiënisten (93%) zeiden waterflossen te adviseren aan cliënten, vooral in bijzondere gevallen, zoals aan orthodontiepatiënten en aan patiënten die niet gemotiveerd zijn interdentaal te reinigen. Van de orthodontisten gaf 97% aan, nadat ze het apparaat zelf te hadden gebruikt, de reinigingsmethode te adviseren aan patiënten.

Laatst bijgewerkt: maart 2021

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram