Mondhygiëne is nieuwe gezondheidsdoelstelling van Vlaamse Overheid

unsplash_tandenborstel_2020.jpg

nieuws

De Vlaamse regering springt mee op de kar van de mondgezondheid. In het nieuwe regeerakkoord werd een goede mondhygiëne opgenomen als nieuwe gezondheidsdoelstelling, zowel voor kinderen als voor mensen die verblijven in residentiële zorgsettings. In het bijzonder zal ook worden ingezet op het bereiken van kwetsbare groepen.

De beslissing maakt deel uit van een herziening van het Preventiedecreet, waarin volop wordt ingezet op gezondheidspromotie en vroegdetectie. De herevaluatie van de gezondheidsdoelstellingen moet meer inspelen op actuele trends. De overheid zal ook inzetten op overleg met partners uit het werkveld en wetenschappelijk onderzoek.

Andere initiatieven binnen preventie zijn o.a. ‘Generatie Rookvrij’ dat erop mikt elk kind geboren vanaf 2019 rookvrij te laten opgroeien, de uitbreiding van preventieve kankerscreening en de vroegtijdige opsporing van zeldzame ziekten.

Laatst bijgewerkt: januari 2020

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram