8 lezers testten de cosmetische tandvleesverzorgingsproducten van meridol©

unsplash_gebit_tanden_glimlach.jpg

nieuws

Veel mensen hebben last van bloedend tandvlees bij het poetsen, maar pakken het probleem niet aan. Nochtans is het heel belangrijk om je tandvlees goed te verzorgen om tal van gezondheidsklachten en tandproblemen te voorkomen. meridol© heeft een gamma cosmetische tandvleesbeschermingsproducten gelanceerd, zodat iedereen in eigen badkamer een gezonde mondhygiëneroutine kan aanhouden. 

Acht lezers mochten de tandenborstel, tandpasta en het mondwater van de meridol© Gum Protection-lijn een aantal weken uittesten. Hieronder lees je hun bevindingen.  

Annelies (47 jaar)
Ik kende het merk nog niet, dus was enthousiast om de producten te mogen uittesten. Al snel viel mij op dat de tandpasta een heel aangename textuur heeft. De smaak is niet zo sterk als de tandpasta die ik daarvoor gebruikte, maar ik krijg toch een aangenaam frisse smaak in de mond. Dat is ook zo bij het mondwater trouwens. Ik weet eigenlijk niet of het wel goed is om elke dag mondwater te gebruiken, dus gebruik ik het vooral als ik mijn tanden extra proper wil hebben. De tandenborstel was leuk om erbij te krijgen en ligt heel goed in de hand. De haren zijn niet te hard en niet te zacht, net goed voor mij.

Caroline (72 jaar)
Aangezien ik meerdere keren per week last heb van bloedend tandvlees, was ik heel benieuwd naar het resultaat. En ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast ben. Tijdens de testmaand had ik slechts 1 keer lichtjes bloedend tandvlees. Ik had ook constant een schoon en fris gevoel in mijn mond dat soms de hele ochtend of nacht aanhield. Er was dus een duidelijk merkbaar verschil. De smaak van zowel de tandpasta als het mondwater is aangenaam en stoort nooit. De tandenborstel ligt goed in de hand en deed wat hij moest doen, al verkies ik misschien wel om eentje te gebruiken met iets hardere haren. Ik ben alvast fan en heb al een nieuwe tube meridol© aangeschaft in de hoop dat het bloedend tandvlees voorgoed wegblijft.

Paolo (46 jaar)
Het was mijn vrouw die me de producten van meridol© bezorgde. Ik heb geen specifieke tandproblemen, maar was toch fan. De tandpasta heeft een vrij aangename textuur, niet te schuimig en ook niet plakkerig. Zelf heb ik liever een uitgesproken muntsmaak, maar het is zeker niet zo dat je geen fris gevoel krijgt. Vooral in combinatie met het mondwater krijg je echt een clean eindresultaat. De tandenborstel is mooi en ergonomisch, maar ik vond de borstelharen een beetje te zacht. Ik veronderstel dat een medium model het probleem zou oplossen.

Chantal (46 jaar)
Ik heb al zolang ik me kan herinneren last van bloedend tandvlees. Niet constant en ook niet in die mate dat het me zorgen baart, maar voldoende om de test te doen en te zien of meridol© me er van af kan helpen. De tandpasta heeft een aangename structuur, beetje korrelig eigenlijk, wat een extra proper gevoel in de mond geeft. Zelf heb ik de neiging om voorkeur te geven aan een ietwat hardere tandenborstel, omdat dat op een of andere manier aanvoelt als een betere reiniging, maar ik moet toegeven dat ook de zachtere borstel doet wat hij moet doen. Ondanks mijn vooroordelen moet ik dus zeggen dat poetsen met een zachte borstel voor herhaling vatbaar is. Belangrijker nog: sinds het gebruik van de meridol©-producten heb ik geen last meer van bloedend tandvlees. Mission accomplished dus!  Wat mij betreft zeker het begin van een nieuwe mondhygiëneroutine. Dank je wel voor de ervaring!

Veerle (45 jaar)
Ik merk op dat ik snel rood tandvlees en ontstekingen heb. Daarnaast heb ik ook geregeld last van aften, maar sinds ik meridol© gebruik, heb ik geen enkel probleem meer ondervonden. De tandpasta is zijn geld waard dus, en ik ga ‘m sowieso blijven gebruiken. Het mondwater heb ik eigenlijk maar 1 keer gebruikt, aangezien mijn tandarts vond dat ik zo’n spoelmiddel niet nodig heb. 

Inge (57 jaar)
Ik had wat last van geïrriteerd tandvlees toen deze testing me werd aangeboden. Perfecte timing met andere woorden. Ik heb dagelijks drie keer gepoetst met de meridol© tandenborstel en tandpasta, telkens gevolgd door gebruik van het mondwater, en tot mijn grote verbazing was mijn tandvlees al na een week helemaal genezen. Ik heb nu zelfs minder last van tandgevoeligheid.

Veroniek (61 jaar)
Ik heb last van terugtrekkend tandvlees, een (bij mij genetische) aandoening waarbij de wortels van je tanden bloot komen te liggen en daardoor kwetsbaarder worden, dus hecht ik veel belang aan een goede mondhygiëneroutine. Ik kende het merk meridol© nog niet, maar ‘Gum Protection’ klonk alvast veelbelovend. Ik verkies mijn elektrische tandenborstel boven een manuele, maar de tandpasta stelt niet teleur. Mijn tandvlees ziet er gezond uit, en ik kreeg ook een fris en schoon gevoel na het poetsen. Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik het mondwater slechts nu en dan heb gebruikt, en op die manier werkt het voor mij wel. Ik voel mij in goede handen (lacht). 

Sofie (35 jaar)
Ik merk nu en dan wel wat bloed op bij het tandenpoetsen, maar ook langere periodes zonder, dus het is zeker niet zo erg gesteld dat ik op zoek gegaan ben naar specifieke producten voor tandvleesproblemen. Toen ik deze kans kreeg, kon ik uiteraard niet weigeren. Toeval of niet, na drie weken heb ik nog steeds geen tandvleesbloeding opgemerkt bij het poetsen. In het begin miste ik de felle muntsmaak van mijn andere tandpasta wel, maar ondertussen ben ik al aan de mildere smaak gewend. Mijn tanden voelen ook even proper aan, zeker in combinatie met het mondwater. Al is het best even wennen dat je niet meer mag naspoelen met water nadat je het mondwater hebt genomen. De manuele tandenborstel heb ik tot dusver nog niet gebruikt, maar nu we enkele dagen op citytrip gaan, komt hij sowieso van pas. 


In samenwerking met meridol®


Laatst bijgewerkt: september 2021

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram