Over hoofdpijn: Hoofdpijn en migraine

boek-migraine-spectrum.jpg

boeken-interviews Bijna iedereen heeft wel eens last van hoofdpijn. Bij de meeste onder ons is hoofdpijn van voorbijgaande aard, voor sommige mensen wordt het echter een voortdurend probleem dat hun leven ernstig ontwricht. De geneeskunde heeft niet altijd een passend antwoord. Bij Het Spectrum verscheen een handige gids ‘Hoofdpijn en migraine – recepten en adviezen om de pijn te verlichten’. De gids richt zich naar een brede doelgroep : zowel occasionele hoofdpijnlijders als mensen die last hebben van regelmatig weerkerende hoofdpijn of migraine vinden er hun gading. Enkel de zware migrainelijder zal hier waarschijnlijk weinig nieuws vinden.
In het boek worden de verschillende soorten hoofdpijn nauwkeurig uitgelegd en wordt er gezocht naar mogelijke oorzaken en prikkels. Daarnaast gaat men uitvoerig in op de enorme verscheidenheid aan geboden behandelingen, van conventionele medicijnen (uitleg per categorie met aandachtspunten bij gebruik) tot alternatieve therapieën. Steeds staat aangegeven waarom en wanneer het nuttig is een arts te bezoeken. Er wordt gewezen op het belang van voeding en eetgewoontes, en in tweede deel staan een zestigtal recepten die ook voor niet-hoofdpijnlijders handig zijn. Het boek is zeer overzichtelijk, in duidelijke taal en mooi uitgegeven. Voor ons heeft dit boek het voordeel dat het naast informatief ook objectief blijft. Hoofdpijn is een domein waar de strijd tussen klassieke en alternatieve geneeskunde hevig woedt. In dit boek worden alle mogelijkheden zonder waardeoordeel op een rij gezet en wordt waar nodig doorverwezen naar een arts. Het zadelt de patiënt niet op met schuldgevoelens over zijn of haar levensstijl maar reikt enkel tips aan om de pijn te verlichten.


‘Hoofdpijn en migraine’- Recepten en adviezen om de pijn te verlichten, Ricki Ostrov, Het Spectrum 2001, ISBN 90 274 7291 2


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram