Voorzichtig met tetrazepam

Laatst bijgewerkt: juli 2022

nieuws Het Europees geneesmiddelenbureau is een herziening gestart van tetrazepam-bevattende geneesmiddelen omwille van meldingen van ernstige huidreacties, opgetreden na de toediening ervan. Deze geneesmiddelen zijn in België gecommercialiseerd onder de namen Epsipam, Myolastan en Tetrazepam EG.

Tetrazepam behoort tot een groep geneesmiddelen die de benzodiazepines genoemd worden. Het wordt oraal toegediend voor de behandeling van pijnlijke spierspasmen (krampen), voornamelijk bij patiënten met reumatologische aandoeningen (gekenmerkt door ontsteking, zwelling en pijn in de gewrichten en spieren).

Omdat er in Frankrijk verschillende meldingen waren van ernstige huidreacties, heeft het Frans geneesmiddelenagentschap een herziening uitgevoerd van de gegevens van alle bijwerkingen. Deze herziening heeft aangetoond dat de bijwerkingen vaker voorkomen en ernstiger zijn bij tetrazepam dan bij andere benzodiazepines.

Het EMA zal alle beschikbare gegevens over de veiligheid van tetrazepam-bevattende geneesmiddelen opnieuw bekijken, in het bijzonder huidreacties, om elke invloed op de baten-risicoverhouding te evalueren.

Deze geneesmiddelen zijn verkrijgbaar op medisch voorschrift onder verschillende merknamen en als generieke geneesmiddelen. In België gaat het om Epsipam, Myolastan en Tetrazepam EG.
Indien u een van deze geneesmiddelen gebruikt, bespreek dit dan met uw arts.
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram