Over de prostaat: Lust en Leed

prostaat-lust-leed.jpg

boeken-interviews Er rust een taboe op prostaatproblemen. Dat heeft ongetwijfeld te maken met de plek waar de prostaat zich bevindt: midden in het meest mannelijke deel van de man. En ook met het feit dat de meeste mannen niet goed weten waartoe die prostaat eigenlijk dient. Nochtans beleven mannen (en vrouwen) veel plezier aan het orgaantje vlak onder de blaas: bij een orgasme zorgt de prostaat er namelijk voor dat er een stroom van zaadvocht volgt.

Prostaten beginnen vanaf de puberteit te groeien. Bij sommige mannen leidt dit tot een dusdanige vergroting dat ze er plasproblemen door krijgen. Anderen krijgen te maken met prostaatkanker, de meest voorkomende kanker bij mannen. Veel mannen vrezen - terecht - dat de behandeling van prostaatkanker leidt tot impotentie, en verzuimen een arts te raadplegen. In heel wat gevallen is een operatie echter niet nodig. Er zijn waardevolle alternatieve behandelingen, waarvan de resultaten niet moeten onderdoen voor een ingrijpende operatie.

In dit vlot geschreven boek laten de auteurs bekende en minder bekende mannen met prostaatkanker hun verhaal doen.

Met een voorwoord van Prof. Dr. Louis Denis.

De prostaat - Lust en Leed - Dr. Finoulst Marleen- Peter Van Erps - Uitgeverij: Houtekiet - ISBN: 905240741x - Uitgegeven in 2004 - Prijs: € 14,50

Lees ook: Prostaatklachten: aandoeningen van de prostaat


Laatst bijgewerkt: juli 2005

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram