Osteoporosis treft ook mannen

nieuws Osteoporis (botontkalking) wordt meestal beschouwd als een ziekte van vrouwen na de menopauze. Maar ook bij mannen kan deze aandoening optreden, zij het veel minder frequent dan bij vrouwen.
In Groot-Brittannië is zopas een grootschalig onderzoek gestart om het risico van mannen op osteoporosis in kaart te brengen. Alle mannen die in de komende jaren in Aberdeen behandeld worden voor een beenderbreuk, zullen voortaan ook gescreend worden op hun botdensiteit. Op die manier wil men nagaan of er specifieke risicofactoren voor osteoporose bij mannen bestaan. Eén daarvan is al vrij goed bekend: bij mannen met astma die corticosteroïden gebruiken, kan vroegtijdig botontkalking optrden.
Geschat wordt dat ongeveer 1 man op 12 (tegenover één vrouw op vier) vroeg of laat te kampen krijgt met osteoporose.

Lees ook: Osteoporose: oorzaken en behandeling


Laatst bijgewerkt: maart 2019
Je Groeipakket via Infino? Kinderspel! Je Groeipakket via Infino? Kinderspel!
Infino

Jouw startbedrag en Groeipakket, tijdig en correct uitbetaald, zonder gedoe, mèt goed advies en duidelijke info? Dat kan bij Infino. Bovendien maak je de wereld zo nog een stukje duurzamer.

Vraag je startbedrag aan in 1, 2, 3!

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram