Vermindert borstvoeding de kans op leukemie?

Laatst bijgewerkt: juni 2015
123-kind-BV-moeder-zee-06-15.jpg

nieuws Leukemie is de meest voorkomende kanker bij kinderen en jongeren. Ongeveer 30% van alle kinderkankers is leukemie. Bovendien stijgt het aantal leukemiegevallen met bijna 1% per jaar. de oorzaak hiervan is niet bekend.

Een studie in het medisch tijdschrift JAMA Pediatrics ging nu na of borstvoeding de kans op leukemie vermindert. Op basis van een analyse van een aantal studies over borstvoeding en leukemie besluiten de onderzoekers dat kinderen die tot 6 maanden of langer borstvoeding kregen, 19% minder kans op leukemie hebben dan kinderen die geen of korter borstvoeding kregen. Kinderen die nooit borstvoeding kregen hebben 11% meer kans op leukemie dan kinderen die ooit borstvoeding kregen, ongeacht de duur ervan.

Mogelijk bevat moedermelk bepaalde antistoffen die een gunstig effect hebben op het spijsverteringsstelsel van de baby. Een andere hypothese is de aanwezigheid van stamcellen in moedermelk die de actieve weerstand versterken.


Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram