90 procent van de kinderen drinkt te weinig

nieuws Jongeren tussen 8 en 12 jaar drinken gemiddeld minder dan 1 liter per dag. Dat blijkt uit een onderzoek van de Europese Club van Kinderdiëtisten (CEDE), de afdeling Volksgezondheid van de Brusselse universiteit ULB (ESP-ULB) en het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola (UKZKF) in opdracht van het watermerk Evian.

De EFSA (European Food Safety Authority) raadt nochtans aan dat kinderen tussen 4 en 8 jaar gemiddeld 1,2 liter per dag drinken. Bij meisjes tussen 9 en 13 jaar is dat 1,425 liter per dag en bij de jongens van dezelfde leeftijd 1,575 liter per dag. Rekening houdend met deze voorgeschreven dagelijkse behoeften, consumeert slechts 9,5% van de kinderen – of minder dan 1 kind op 10 – voldoende vloeistoffen. Bovendien drinkt 1 kind op 4 minder dan 3 à 4 keer per dag.

Wat betreft de consumptie van water in het bijzonder, bevestigt meer dan de helft van de kinderen (56%) minder dan 2 keer per dag te drinken; 7,7% geeft toe nooit water te drinken.
Meisjes lijken liever water te drinken dan jongens: de verhouding water ten opzichte van andere dranken bedraagt bij hen 43,6%, tegenover 37,1% bij de jongens. Kinderen die de EFSA-aanbevelingen niet halen, drinken meer andere dranken, zoals fruitsappen en frisdranken. Deze laatste helpen wel bij het hydratatieproces, maar hebben ook een impact op het energiepeil, waaronder die van suiker.


Laatst bijgewerkt: juli 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram