Vingernagel vertelt hoe gezond je bent

nieuws

Computergigant IBM heeft een wearable ontwikkeld die op basis van uw vingernagels een ruime diagnose maakt van tal van aandoeningen en gezondheidsindicatoren.
Dat de groei van onze vinger- en teennagels een indicator is voor onze algehele gezondheidstoestand, is al lang bekend. Sterke en snel groeiende nagels staan in verband met een stevig gestel. Maar ook de weerstand die onze vingernagels uitoefenen na druk van buitenaf – bijvoorbeeld als we een voorwerp vastnemen, in onze handen knijpen of gewoon aan iets krabben – vertelt iets over onze gezondheid. Dat is althans de stelling van de Amerikaanse computergigant IBM. Die heeft een prototype van een wearable ontwikkeld dat die weerstand van een vingernagel nauwkeurig registreert en analyseert. Die weerstand bevat informatie over tal van indicatoren, van de ziekte van Parkinson (waarvoor de wearable oorspronkelijk werd ontwikkeld) over algemene cognitieve stress tot hart- en vaatziekten.

De wearable analyseert de koppeling tussen de beweging van de vingertoppen, en de weerstand die deze veroorzaakt in de vingernagels. Als daar een vertraging opzit, kan dit wijzen op problemen met de cognitieve vermogens. Is het patroon niet mooi monotoon en gelijkmatig, dan wijst dit mogelijk op (lichte) symptomen van Parkinson.

Laatst bijgewerkt: maart 2021

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram