Internet is grootste informatiebron voor zwangere vrouwen

nieuws Het internet is voor zwangere vrouwen de meest belangrijke informatiebron, zo blijkt uit een schriftelijk onderzoek bij bijna 1400 vrouwen door het Nederlandse Agis Zorgverzekeringen.
Het aantal zwangere vrouwen dat het internet als een van de belangrijkste informatiebronnen beschouwt, is maar liefst 75% Meer dan de helft van hen (62%) zoekt hier naar informatie over de ontwikkeling van de ongeboren baby. Ook kraamzorg is een interessant onderwerk voor de aanstaande moeders: 59% van hen zoekt hier meer informatie over. Ook informatie over zwangerschapskwalen is in trek: 53% van de internettende zwangeren. 47% wil meer informatie over de bevalling zelf en 46% zoekt op ‘Vergoedingen vanuit zorgverzekering’. Overigens: zij zonder kinderen, en dus zwanger van hun eerste, zoeken het liefst naar informatie over de bevalling zelf, terwijl vrouwen met meerdere kinderen vaker op zoek zijn naar informatie over vergoedingen en voedingsadvies. Hoe méér kinderen een vrouw heeft, hoe minder ze overigens naar informatie zoekt.

Natuurlijk krijgen zwangere vrouwen ook een heleboel informatie van de verloskundige: 68% van hen ziet de verloskundige als belangrijkste informatiebron. Daarnaast lezen zwangere vrouwen over het onderwerp dat hen zo bezighoudt: 51% van de vrouwen haalt de informatie over haar ongeboren kind en alles om de zwangerschap heen uit tijdschriften. Vrienden en familie geven de meeste informatie aan 42% van de vrouwen.


Laatst bijgewerkt: mei 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram