Verplichte reispas voor huisdieren

Laatst bijgewerkt: mei 2021
labrador.jpg

dossier Sinds 1 oktober 2004 is een reispas verplicht voor huisdieren die meereizen met hun baasje naar een van de E.U.-lidstaten.

Dit document moet voor katten, honden en fretten vermelden dat de dieren zijn gevaccineerd tegen hondsdolheid (deze verplichting geldt niet voor Ierland, Malta, Zweden en het Verenigd Koninkrijk waar strengere maatregelen gelden).

De reispas kan ook andere vaccinaties vermelden, alsmede andere medische gegevens over het dier. Met dit document kan men vrij reizen tussen de lidstaten, zonder telkens te moeten informeren naar de reglementeringen in elke lidstaat afzonderlijk.

Meer info op de eerste plaats bij je eigen dierenarts.
Ook de VDV, de Vlaamse DierenartsenVereniging, volgt deze zaak op en verspreidt o.a. via haar tijdschrift en website de nodige informatie zodra een en ander geregeld is: tel. 03/780 59 90, mail: info@vladiver.org.
Website: www.vladiver.org

Op deze website vind je in de rubriek “Publieke informatie” de specifieke voorschriften voor het meenemen van huisdieren per land in Europa en daarbuiten.
of voor landen buiten de EU : informeer bij de ambassade.
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram