Hooikoorts: hazelaar en els staan in bloei

nieuws Slecht nieuws voor hooikoortspatiënten: hazelaar en els staan al een tijdje in bloei, maar in de komende dagen zal de pollenproductie van de els en hazelaar verder toenemen. Vooral elzenpollenconcentraties kunnen flink gaan oplopen. Ook andere bomen, zoals katwilg en taxus, kunnen pollen gaan produceren. De hooikoortsklachten zullen hierdoor toenemen. Voor berk, es en eik is het nog even wachten. Vanaf einde maart komen ook de eerste grassen in bloei.

Met de start van het pollenseizoen heeft het farmaceutische bedrijf MSD Belgium een ‘Pollen-Info app’ voor smartphones gelanceerd. De gebruiksvriendelijke, gratis te downloaden, app voorspelt namelijk tot 5 dagen op voorhand de plaatselijke pollenconcentratie in de lucht. Hiermee kan de patiënt de nodige voorzorgsmaatregelen treffen tegen deze jaarlijks weerkerende last.
De app kan volledig gepersonaliseerd en afgestemd worden op de individuele allergieën. Zo is er keuze uit 7 verschillende plantentypes (els, berk, eik, cipres, es, grassen en brandnetel) en de app houdt ook rekening met de plaatsgebonden situatie: 20 steden in België en het Groothertogdom Luxemburg zijn beschikbaar. Als de gebruiker dit niet handmatig zelf selecteert, dan geolokaliseert de app automatisch de dichtstbijzijnde regio. De app waarschuwt aan de hand van vier kleurcodes voor de desbetreffende pollenverwachting. Bovendien vertellen verschillende tips en tricks hoe de blootstelling aan pollen verminderd of vermeden kan worden.  


Laatst bijgewerkt: juli 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram