Vlaamse regering wil houtkachel verbieden bij mist of windstilte

Laatst bijgewerkt: juli 2022

nieuws De Vlaamse regering wil dat steden en gemeenten via het plaatselijke politiereglement het gebruik van houtkachels verbieden bij mist en windstilte. Dat moet de uitstoot van schadelijk fijn stof beperken tijdens de wintermaanden.
De grootse veroorzakers van dat fijn stof zijn de industrie, het autoverkeer en de grensoverschrijdende vervuiling vanuit bijvoorbeeld het Ruhrgebied. Maar ook particulieren doen hun duit in het zakje.

In haar Luchtkwaliteitsplan, dat eind september de principiële goedkeuring kreeg van de Vlaamse regering, stelt minister Schauvliege voor om het gebruik van houtkachels aan banden te leggen. Bij windstilte en mist zou er een verbod op het verbranden in houtkachels komen. Houtkachels en open haarden mogen ook geen geurhinder of hinder van roet en rook veroorzaken. Er wordt een uitzondering voorgesteld voor ruimten waar houtverbranding de enige verwarming is.
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram