Vlaamse regering wil houtkachel verbieden bij mist of windstilte

nieuws De Vlaamse regering wil dat steden en gemeenten via het plaatselijke politiereglement het gebruik van houtkachels verbieden bij mist en windstilte. Dat moet de uitstoot van schadelijk fijn stof beperken tijdens de wintermaanden.
De grootse veroorzakers van dat fijn stof zijn de industrie, het autoverkeer en de grensoverschrijdende vervuiling vanuit bijvoorbeeld het Ruhrgebied. Maar ook particulieren doen hun duit in het zakje.

In haar Luchtkwaliteitsplan, dat eind september de principiële goedkeuring kreeg van de Vlaamse regering, stelt minister Schauvliege voor om het gebruik van houtkachels aan banden te leggen. Bij windstilte en mist zou er een verbod op het verbranden in houtkachels komen. Houtkachels en open haarden mogen ook geen geurhinder of hinder van roet en rook veroorzaken. Er wordt een uitzondering voorgesteld voor ruimten waar houtverbranding de enige verwarming is.


Laatst bijgewerkt: juli 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram