Peanutboter goed voor het hart?

nieuws Peanutboter zou goed zijn voor het hart. Dat moet blijken uit een studie van Harvard Medical School gepubliceerd in het vakblad Journal of Nutrition. De wetenschappers volgden ruim 6.000 vrouwen met diabetes type 2 gedurende 12 jaar. Bij vrouwen die bij aanvang van de studie geen hart- en vaatproblemen hadden, en die vijf of meer keren per week noten aten of peanutboter gebruikten, kwamen tot 40% hart- en vaataandoeningen voor dan bij de vrouwen die zelden of nooit noten/peanutboter aten. Zij hadden lagere gehaltes van de ‘slechte’ LDL-cholesterol, de ‘goede’ HDL-cholesterol bleef ongewijzigd.

Noten bevatten veel monoonverzadigde vetten die als gezond worden bestempeld. Peanutboter is qua vetsamenstelling enigszins te vergelijken met olijfolie.
Maar het blijft hoe dan ook vet. Het zou voorbarig zijn om op basis van deze studie een hogere consumptie van noten aan te bevelen, temeer daar de studie geen onderscheid maakt tussen de verschillende types van noten.


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram