Griep is op komst

123m-vr-ziek-griep-koorts-01-17.jpg

nieuws De recentste gegevens van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV) wijzen op een geringe griepactiviteit in België. Tussen 12 en 18 december 2016 hebben 57 personen per 100.000 inwoners een huisarts geraadpleegd voor een griepaal syndroom.

In België is er pas officieel sprake van een epidemie wanneer de epidemische drempel (140 consultaties per 100.000 inwoners) gedurende ten minste twee opeenvolgende weken wordt overschreden, en als ten minste 20% van de respiratoire stalen na analyse in een laboratorium positief blijken te zijn. Ons land telde vorige week 57 raadplegingen voor een griepaal beeld per 100.000 inwoners. De peilpraktijken verzamelden 7 respiratoire stalen. Twee stalen waren positief voor influenza A.

In Nederland heerst sinds begin december officieel een griepepidemie. Maar Nederland gebruikt andere criteria dan België: daar is sprake van een griepepidemie als er gedurende twee achtereenvolgende weken meer dan 51 op de 100.000 mensen last hebben van griepachtige klachten en het griepvirus (influenzavirus) bij een deel van hen wordt aangetoond.

Bronnen
https://www.wiv-isp.be/nl/pershoek/griepbulletin-22-12-2016-zwakke-griepactiviteit
http://www.rivm.nl/Documenten_en_publicaties/Algemeen_Actueel/Nieuwsberichten/2016/Vroege_griepepidemie_in_Nederland


Laatst bijgewerkt: december 2016

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram