Toename van de griepactiviteit in België

123-vr-ouder-verkoudh-griep-neus-senior-03-16.jpg

nieuws De meest recente gegevens van het WIV tonen voor de eerste week van maart opnieuw een toename van de griepactiviteit aan.

Het aantal consultaties bij een huisarts voor een griepaal syndroom bleef tussen 29 februari en 6 maart toenemen. Met 747 consultaties per 100.000 inwoners blijft de griepactiviteit in België boven de epidemische drempel van 144 consultaties per 100.000 inwoners. Deze stijging is het grootst bij volwassenen. De week daarvoor waren het vooral kinderen die de griep kregen.

Momenteel zijn zowel het griepvirustype A als B gelijktijdig in omloop. Het gaat vooral om het type A H1N1 virus en de Victoria lijn van het type B virus.
Tot nu toe komen de circulerende stammen goed overeen met de stammen in de vaccins, maar de Victoria lijn van het type B virus is enkel ingesloten in het quadrivalente vaccin.

Laatst bijgewerkt: maart 2016
Hoe vitamine D snel en makkelijk op peil brengen? Hoe vitamine D snel en makkelijk op peil brengen?
Vista-life pharma

Onze vitamine D is op het laagste niveau in de winter en het voorjaar. Ontdek hoe vitamine D op peil te brengen en geniet van zijn weldaden.

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram