Internet belangrijk als informatiebron over gezondheid

nieuws Internet is een belangrijke bron voor mensen die op zoek zijn naar informatie over gezondheid en zorg. Van de mensen die internet gebruiken voor gezondheidsinformatie geeft 15 procent aan dat het mogelijk is om via internet hun huisarts, specialist of apotheker een vraag voor te leggen. Maar slechts een op de tien heeft daar gebruik van gemaakt. Dat blijkt uit onderzoek van het NIVEL (Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg)
• Van degenen die hun arts hebben geraadpleegd zegt 67 procent na dat bezoek op internet wel eens naar extra informatie over hun gezondheidsklachten te hebben gezocht. Maar slechts 13 procent geeft aan dit vaak of altijd te doen.
• Vijftig procent van de mensen die internet gebruiken voor gezondheidsinformatie zegt wel eens op internet gecontroleerd te hebben of de diagnose van hun huisarts klopt. Tien procent geeft aan dit vaak of altijd te doen.

Laatst bijgewerkt: juli 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram