Bereken uw gezondheidsrisico’s met het online 'Gezondheidskompas'

nieuws

De nieuwe online webapplicatie 'gezondheidskompas' berekent uw gezondheidsrisico's voor ziektes zoals diabetes of suikerziekte, dikkedarm- en borstkanker of hart- en vaatziektes. De applicatie richt zich vooral op mensen ouder dan 45 jaar.  
Het is een initiatief van het Agentschap Zorg en Gezondheid van de Vlaamse Overheid.

Een wetenschappelijk onderbouwde vragenlijst over uw leeftijd, gewicht, gewoontes zoals roken en drinken, bewegen en erfelijkheid vormt de basis waarop het Gezondheidskompas een advies geeft. Mensen met verhoogde risico's krijgen het advies om hun resultaten te bespreken met hun huisarts. 

Via een code kan de huisarts een inzicht krijgen in de antwoorden. De huisarts kan dan samen met de patiënt de vragenlijst overlopen, gegevens aanvullen of aanpassen. Hierna volgt een definitief beleidsadvies. Dit is de basis waarop patiënt en huisarts samen een individueel preventieplan kunnen afspreken.

Voor mensen ouder dan 45 jaar wordt er ook een score berekend voor het risico op diabetes of suikerziekte. 

Verder toont het gezondheidskompas ook het aanbod qua hulpverlening. Zo vindt iemand die rookt een overzicht van het ondersteuningsaanbod om te stoppen met roken.

www.gezondheidskompas.be/

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram