Diepvriesgroenten voedzamer dan verse groenten

nieuws Ingevroren groenten zijn vaak voedzamer dan de groenten die in de supermarkt verkrijgbaar zijn. Voorwaarde is wel dat de groenten direct na het oogsten ingevroren worden. Dat hebben onderzoekers van het Britse Institute of Food Research onderzocht. Uit de studie blijkt dat groenten tot 45 procent van hun voedingswaarde kunnen verliezen als er te lang zit tussen het oogsten en het nuttigen van de groenten.
Bonen zijn na 16 dagen al bijna de helft van alle voedingsstoffen kwijt te zijn. Broccoli en bloemkool zijn na 16 dagen 25 procent van hun voedingswaarde verloren, tuinerwten 15 procent en wortelen 10 procent. Volgens de studie behouden de diepgevroren groenten veel langer hun voedingswaarde.

Lees ook: Ontdooide voedingsmiddelen niet opnieuw invriezen. Waarom?


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram