Boterham met ham en kaas beste ontbijt

volkorenbrood-kaas160.jpg

nieuws Wie goed aan de dag wil beginnen en die energieke start wil volhouden, kan best volkorenbrood met kaas en ham eten. De combinatie van de drie ingrediënten heeft een gunstig effect op de concentratie, het werktempo en het geheugen. Dat blijkt uit een onderzoek aan de universiteit van Swansea bij een groep zes- en zevenjarige kinderen
Het geheim van een goed ontbijt zit in het tempo waarmee koolhydraten glucose loslaten in de bloedstroom. Hoe trager dat gebeurt, des te beter de prestaties. Een ontbijt van zoete ontbijtgranen leidt volgens het onderzoek halfweg de ochtend tot slechtere prestaties. Iets beter scoort een combinatie van roereieren, brood en confituur. De kinderen die het 'sochtends zonder ham en kaas moeten stellen, konden zich moeilijker concentreren op hun dagtaak, verstoorden de rust van anderen en waren nerveuzer dan hun leeftijdsgenoten die wél een goed ontbijt aten. Een extra pluspunt van de boterham met ham en kaas is dat hij de eetlust langer afremt en zo onrechtstreeks zwaarlijvigheid tegengaat.

Lees ook: Goed ontbijten = goed gemutst en geconcentreerd

Laatst bijgewerkt: mei 2021

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram