App ZwangerHap vertelt wat wel en niet te eten tijdens zwangerschap

app-zwangerhap-voedcentr-1-03-19.jpg

nieuws

Bij veel zwangere vrouwen leeft de vraag: wat kan ik wel en niet eten tijdens mijn zwangerschap? Daarom komt het Nederlandse Voedingscentrum met de nieuwe gratis app ZwangerHap. Daarmee kun je simpel en snel opzoeken of je een product kunt eten. Zo niet, dan laat de app zien wat je allemaal nog wél mag.

De app is snel, overzichtelijk en makkelijk in gebruik. Wil je bijvoorbeeld weten of je brie, tonijn of salami kan eten? Zoek het product dan op in de app. Je ziet meteen of je het kunt eten en hoeft dus niet meer te twijfelen.

De 3 belangrijkste voordelen op een rij
  • Je ziet snel wat je wel en beter niet kunt eten.
  • Er staan duizenden producten in de app. Daardoor is de app heel compleet.
  • De informatie is betrouwbaar en up-to-date. Het Voedingscentrum volgt de laatste wetenschappelijke inzichten over voeding en weegt alle onderzoeken zorgvuldig tegen elkaar af. 
Meer voordelen van de app
  • Kun je een product beter niet nemen? Dan geeft de app tips wat je wél allemaal kunt eten. 
  • Met de app kun je volgen hoe de baby van week tot week groeit in de buik. - Je vindt info over hoe je gezond kunt eten tijdens de zwangerschap. 
  • Je krijgt tips over wat je kunt eten bij zwangerschapskwaaltjes, zoals misselijkheid en brandend maagzuur.
  • Je kunt instellen of je veiligheidswaarschuwingen wil krijgen. Je krijgt dan bijvoorbeeld een bericht als er salmonella of listeria is gevonden in een product.

Gezond en veilig eten tijdens de zwangerschap
Tijdens de zwangerschap is het extra belangrijk om gezond en veilig te eten, voor jezelf en de baby. Groente, fruit, volkoren graanproducten, bonen, noten en vlees: je kan het allemaal eten. Maar zwangere vrouwen zijn wel gevoeliger voor voedselinfecties. En de listeria-bacterie kan ook schadelijk zijn voor de baby. Daarom kun je tijdens je zwangerschap sommige dingen beter niet eten, zoals rauw vlees en rauwe vis. Verder kunnen schadelijke stoffen zoals alcohol, dioxines in roofvissen en gifstoffen in planten en kruiden in grote hoeveelheden gevaarlijk zijn voor de baby in hun buik.

De app is gratis te downloaden in de Google Play Store en Apple App Store.
Voor de mensen die liever geen app installeren: op www.voedingscentrum.nl/etenzwanger vind je een online tool ‘Kan ik dit eten?’.

Laatst bijgewerkt: mei 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram