Alcohol kan astmacrisis uitlokken

nieuws Alcohol kan een astmatische reactie uitlokken, zo blijkt uit een recente Australische studie waarvan de resultaten werden gepubliceerd in de Journal of Allergy and Clinical Immunology. De studie volgde 366 astmapatiënten. Bijna de helft (42,6%) bleek allergisch te reageren op alcoholische dranken (hoestbuien, een verstopte neus, jeuk, zwelling van het aangezicht, enz.). Een derde (33,1 %) van de patiënten rapporteerde een astmatische reactie op alcohol.

Vooral rode wijn en in iets mindere mate witte wijn blijken deze reacties uit te lokken. Champagne, sherry en porto, bier en sterkere alcholoische dranken (zoals whisky of vodka) blijken veel minder reacties uit te lokken.

De onderzoekers vermoeden dat sulfiet dat vaak aan wijn wordt toegevoegd verantwoordelijk kan zijn voor de allergische en astmatische reacties. Maar het zou ook kunnen gaan om een ander ingedriënt of additief in de wijn.


Laatst bijgewerkt: februari 2004
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram