Bloedgroependieet is wetenschappelijke onzin

nieuws Nieuw onderzoek van de Universiteit van Toronto gepubliceerd in het gereputeerde PLoS One bevestigt dat het zogenaamde bloedgroependieet wetenschappelijk onzin is. De manier waarop mensen reageren op bepaalde voedingsstoffen heeft volgens de onderzoekers niets te maken met de bloedgroep waartoe ze behoren.
Eerder al was een studie door een team van het Vlaamse Rode Kruis in het wetenschappelijke tijdschrift The American Journal of Clinical Nutrition tot eenzelfde besluit gekomen. De theorie over de ontwikkeling van de bloedgroepen die aan de basis ligt van het bloedgroependieet, klopt niet met de huidige wetenschappelijke kennis over bloedgroepen.

Het bloedgroependieet werd enkele jaren geleden gelanceerd door de Amerikaanse arts D’Adamo. Volgens D’Adamo is elke bloedgroep tijdens een andere periode in de evolutie ontstaan en moeten we ons eetpatroon aanpassen aan dat van de voorouders die leefden in de tijd dat onze bloedgroep ontstond. Op basis van de bloedgroep is iemand genetisch geprogrammeerd om bepaalde voedingsstoffen al dan niet te verwerken. Afhankelijk van uw bloedgroep zouden bepaalde voedingsmiddelen een heilzame werking hebben op het immuunsysteem, andere zouden daarentegen allerlei gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. Uw eten aanpassen aan uw bloedgroep leidt tot een efficiëntere vertering, waardoor het immuunsysteem wordt versterkt, men energieker en minder snel moe is, en de stofwisseling verbetert met gewichtsverlies als gevolg.


Laatst bijgewerkt: juli 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram