Over geestelijke gezondheid: Fit zijn in je hoofd

Fit-in-je-hoofd-150.jpg

boeken-interviews Eén op zes Belgen worstelt met een depressie. Drie op vijfentwintig hebben ooit zelfdoding overwogen. De preventie van psychische problemen is een topprioriteit geworden in ons land.

Fit zijn in je hoofd. Geestelijk gezond in tien stappen zet je op weg naar een evenwichtig leven. Put moed uit de herkenbare getuigenissen van mensen die een persoonlijke crisis overwonnen hebben. Verruim je blik door te luisteren naar experts die de ‘problemen’ deskundig toelichten. Leef mee met de gedurfde getuigenissen van bekende Vlamingen zoals Steve Stevaert, Ivan Sonck of Phara de Aguirre die openhartig vertellen over hun crisiservaringen. Ga concreet aan de slag met een schat aan praktische tips en contactgegevens. En vergeet niet: geluk is een werkwoord.

De huidige samenleving heeft dringend nood aan een correcter beeld van de geestelijke gezondheidszorg. Dit boek maakt taboes bespreekbaar en informeert over hoe het Bruto Nationaal Geluk in België te vergroten.

De auteur

GUY VAN GESTEL is journalist en schreef al meerdere boeken over psychische problemen. Dit boek kwam tot stand in samenwerking met de Vlaamse Vereniging voor Geestelijke Gezondheid en sluit aan bij de actie ‘Fit in je hoofd, goed in je vel’ van het Vlaams Ministerie van Welzijn.

Praktische info

Fit zijn in je hoofd - Guy van Gestel - ISBN 90 5826 416 5 - 188 p.- Prijs € 19,95 - Formaat 14,5 x 22 cm - Verschijnt in oktober 2006 - NUR 895, 740
Uitgeverij Davidsfonds


Laatst bijgewerkt: september 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram