Agressieve mailtjes slecht voor gezondheid

nieuws Werknemers die 'agressieve' e-mails ontvangen van hun baas hebben sneller last te van hoge bloeddruk of lage productiviteit.
Dat blijkt uit een onderzoek van de British Psychological Society. In een test kregen 48 proefpersonen een aantal verschillende berichten van collega's en hoger geplaatsten. Volgens de onderzoekers steeg de bloeddruk aanmerkelijk bij degenen die een 'bedreigende' e-mail ontvingen van een hoger geplaatste collega of baas.

De Britse psychologen noemden het verschil tussen de reactie van de proefpersonen op de 'bedreigende' en de gewone e-mail opvallend. De lichte stijging van de bloeddruk richt geen lichamelijke schade aan, maar het onderzoek toonde aan dat de invloed van e-mail niet onderschat moet worden.

Howard Taylor, een van de onderzoekers, zegt zelfs dat het mogelijk is dat de gezondheid van de ontvanger blijvende schade op kan lopen als de bloeddruk teveel stijgt bij het lezen van 'offensieve' mailtjes.
Tevens toonde het onderzoek aan dat werkgevers die dergelijke 'agressieve' mailtjes schrijven contra-productiviteit in de hand werken.

bron: webwereld.nl

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram