Voor jou gelezen op Het Nieuwsblad

Ben jij introvert, extravert of ... ambivert?

Laatst bijgewerkt: november 2019

nieuws Bij collega's ben je stil, maar onder vrienden transformeer je tot een eersteklas fuifbeest. Klinkt dit je bekend in de oren? Dan ben je ongetwijfeld een ambivert persoon. En dat blijkt een grote sterkte te zijn. De persoonlijkheidskenmerken van ambiverte personen brengen immers heel wat voordelen met zich mee.

Personen die noch introvert, noch extravert zijn, zijn naar alle waarschijnlijkheid ambiverte personen. Dit houdt in dat jij jezelf aanpast aan je omgeving en de ene keer eerder introvert en de andere keer dan weer extravert lijkt. Je bent dus als het ware een sociale kameleon.

Hierdoor kom je op anderen heel geloofwaardig én betrouwenswaardig over. Je bent in staat om je flexibel op te stellen en met een gezonde dosis zelfvertrouwen en enthousiasme mensen toe te spreken. Je kan daarnaast perfect overweg met de meest uiteenlopende persoonlijkheidstypes, ongeacht of het om verlegen of eigenwijze personen gaat.

Maar ... persoonlijkheden kunnen na verloop van tijd wel veranderen. Vooral vrouwen blijken extroverter te worden naarmate ze ouder worden.

Artikel uit Het Nieuwsblad
bron: http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20151003_01900536


Het Nieuwsblad
volgopfacebook

volgopinstagram