De 6 grote voordelen van rondrijden met een bakfiets

dossier Of je nu in een stad woont of in een klein dorpje, je verplaatsen met een fiets is vaak handiger dan met de auto. Maar als je kinderen nog te klein zijn om te fietsen wordt dat moeilijker. Dan komt een bakfiets van pas en die heeft een heleboel voordelen.

1. Je hebt extra veel ruimte

Je kan met een bakfiets makkelijk boodschappen doen met kinderen erbij. De bak is meer dan groot genoeg om zowel de kids als de boodschappen te vervoeren. Ook bij het wegbrengen naar en ophalen van school komt die extra ruimte van pas. Je hoeft geen drie boekentassen en je handtas meer te balanceren aan je stuur. Gewoon bij in de bak!

2. Je kan grote en zware spullen vervoeren

In de bak kun je ook grotere en zwaardere spullen vervoeren, waar je normaal gesproken de auto voor zou nemen. Beter voor het milieu dus! En zo heb je ook ineens je cardio gehad. Twee voordelen in één met een bakfiets.

3. Je kinderen zitten recht voor je neus

In een bakfiets zitten kinderen altijd voor je, zodat je kunt zien hoe het met ze gaat. Toch fijner dan een kindje dat achterop zit!

4. Gezelligheid

Het is voor je kleintjes natuurlijk veel gezelliger om samen te zitten als je met de fiets op pad gaat. En wedden dat ze minder zullen zeuren dan wanneer ze op de achterbank zitten?

5. Je kan al veel vroeger samen op pad

Kinderen kunnen al vanaf een heel jonge leeftijd met je mee gaan fietsen. Vanaf het moment dat je kleintje vlot zelfstandig kan zitten, zit ie veilig in de bak van je bakfiets. Maar sommige bakfietsen zijn zelfs gemaakt voor kinderen vanaf drie maanden. Daar klik je makkelijk en veilig je maxi-cosi in vast.

6. Ook bij regen werkt ie perfect

Een bakfiets kun je eventueel combineren met een regentent, die je op de bak zet als het regent, zodat de kids én je spullen droog blijven. Regen is dus geen excuus meer om de auto te pakken! Lekker milieubewust! Helemaal overtuigd? Let dan op de volgende dingen als je een bakfiets gaat kopen.


Laatst bijgewerkt: juni 2020

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram