Gezond leven en goed studeren gaan hand in hand

123-man-drinken-bier-stud-170-09.jpg

nieuws Vooral mannelijke studenten alsook studenten met een ongezondere levensstijl presteren minder goed aan de universiteit. Dat blijkt uit de eerste Europese studie naar de relatie tussen gezondheid en studeren bij universiteitsstudenten. De algemene conclusie is dat gezond leven en goed studeren hand in hand gaan. Het onderzoek werd gedaan aan de Vrije Universiteit Brussel.

De studie, uitgevoerd bij 101 eerstejaarsstudenten, toont voor het eerst een relatie aan tussen gewicht en gezondheid aan de ene kant, en academische prestaties aan de andere kant. Studenten die niet bij alle examens aanwezig waren, waren overwegend mannelijk, vertoonden grotere toenames in tailleomtrek in het eerste semester en aten meer frieten dan hun studiegenoten die wel alle examens aflegden. Verder bleek dat wederom het mannelijk geslacht, lagere middelbare schoolcijfers, toename in gewicht, BMI, en tailleomtrek, gamen, diëten, vaker een bezoek brengen aan het studentenrestaurant, hogere friet-, frisdrank- en alcoholconsumptie ook negatieve gevolgen hadden voor de cijfers van de studenten die gedurende het hele academiejaar wel alle examens volgden.

Om in de toekomst betere studieresultaten te krijgen, zal dus speciaal aandacht moeten worden geschonken aan de groep studenten met ongezonde leefgewoontes. Maar het moet nog wel onderzocht worden of het promoten van een gezonde levensstijl daadwerkelijk een effect zal hebben op de studieresultaten van de studenten.


Laatst bijgewerkt: oktober 2014

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram