Fastfood verhoogt ernst allergie en astma

nieuws Jongeren die drie of meer keer per week fastfood eten hebben meer last van allergische klachten (zoals allergisch astma, rhinitis, eczema...). Dat blijkt uit een grote internationale studie die gepubliceerd werd in het vakblad Thorax.
De studie is gebaseerd op gegevens van meer dan 300.000 jongeren van 13-14 jaar oud in 51 landen en 180.000 kinderen van 6-7 jaar oud in 31 landen. Alle deelnemers aan de studie hadden allergisch astma, rhinoconjunctivitis (een verstopte of lopende neus en tranende ogen) en eczema.

Uit het onderzoek bleek dat de symtomen van de allergische aandoeningen in beide groepen veel ernstiger waren bij jongeren die drie keer of meer per week fastfood aten. Fruit (drie of meer porties per week) daarentegen had een postief effect op de allergiesymptomen.

Volgens de onderzoekers kan het negatieve effect van fastfood verklaard worden door de hoge gehaltes verzadigde en transvetzuren waarvan bekend is dat ze de immuniteit negatief beinvloeden.


Laatst bijgewerkt: juli 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram