‘Broodje gezond’ vaak niet gezond

nieuws Een broodje gezond is doorgaans minder gezond dan de naam doet vermoeden. Het witte brood, het hoge zoutgehalte en de forse maat maken dat het broodje vaak allesbehalve een gezonde keuze is. Dat blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse Consumentenbond. De broodjes werden besteld bij 40 broodjeszaken, bakkers, lunchrooms, cafetaria’s en snackbars in 8 middelgrote steden.

Sommige broodjes bevatten evenveel brood als 3 tot 4 boterhammen, zijn dik belegd en bevatten 5 gram zout, omdat zowel brood, kaas als ham relatief veel zout bevatten. Daarmee zijn het regelrechte zoutbommen, die het advies om per dag niet meer dan 6 gram zout te eten, vrijwel onhaalbaar maken, stelt de Consumentenbond.

Veel verkopers bieden ook vaak geen keuze tussen wit of bruin brood. Door een bruin broodje te nemen en dat te laten beleggen met veel groente en niet te veel ham en kaas kunnen consumenten hun broodje gezond een stuk gezonder maken.

Laatst bijgewerkt: juli 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram