‘Broodje gezond’ vaak niet gezond

Laatst bijgewerkt: juli 2022

nieuws Een broodje gezond is doorgaans minder gezond dan de naam doet vermoeden. Het witte brood, het hoge zoutgehalte en de forse maat maken dat het broodje vaak allesbehalve een gezonde keuze is. Dat blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse Consumentenbond. De broodjes werden besteld bij 40 broodjeszaken, bakkers, lunchrooms, cafetaria’s en snackbars in 8 middelgrote steden.

Sommige broodjes bevatten evenveel brood als 3 tot 4 boterhammen, zijn dik belegd en bevatten 5 gram zout, omdat zowel brood, kaas als ham relatief veel zout bevatten. Daarmee zijn het regelrechte zoutbommen, die het advies om per dag niet meer dan 6 gram zout te eten, vrijwel onhaalbaar maken, stelt de Consumentenbond.

Veel verkopers bieden ook vaak geen keuze tussen wit of bruin brood. Door een bruin broodje te nemen en dat te laten beleggen met veel groente en niet te veel ham en kaas kunnen consumenten hun broodje gezond een stuk gezonder maken.


Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram