Beademing blijft onderdeel van reanimatie

nieuws Beademing blijft een essentieel onderdeel van de reanimatie van volwassenen, tenzij men niet kan of wil beademen. Dit staat in de nieuwe reanimatie richtlijnen voor Nederland en België. Maar hartmassage is verreweg belangrijker.

Na dertig borstcompressies mag er twee keer worden beademd. Wie dat echter niet kan of wil, moet doorgaan met hartmassage. Tot professionele hulp is gearriveerd of het slachtoffer wakker wordt. Aan mensen die nooit een opleiding reanimeren hebben gevolgd, wordt aanbevolen om hartmassages toe te passen aan een ritme van 100 keer per minuut. Dit in afwachting van een hulpverlener die wel een opleiding gevolgd heeft, en dus ook beademingen kan toepassen.

In de nieuwe richtlijn ligt de massagefrequentie hoger dan voorheen: 100 tot 120 keer per minuut (voorheen 100 keer per minuut), waarbij de borstkas minimaal vijf centimeter dient te worden ingedrukt (voorheen vier tot vijf centimeter).

Meer info
http://hartveilig.rodekruis.be


Laatst bijgewerkt: juni 2021

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram