Vermageringsmiddel verhoogt risico op zelfmoord

nieuws Het nieuwe geneesmiddel rimonabant (merknaam ACOMPLIA) mag volgens het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMEA) niet gebruikt worden bij mensen met een ernstige depressie of die antidepressieve geneesmiddelen nemen vanwege het verhoogd risico op zelfmoord. Het geneesmiddel is sinds juni 2006 in Europa toegelaten in combinatie met dieet en lichaamsbeweging voor obese en zwaarlijvige personen. Het is eveneens goedgekeurd als produkt om te helpen bij stoppen met roken. In België is het momenteel nog niet op de markt.

Eerder dit jaar formuleerde ook een adviescommissie van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) twijfels over de veiligheid van rimonabant, en de adviescommissie raadde de FDA daarom aan rimonabant niet te registreren. De twijfels zijn gebaseerd op aanwijzingen uit de klinische studies over neurologische en psychiatrische ongewenste effecten, met inbegrip van depressie, angst, zelfmoordgedachten en convulsies.
www.emea.europa.eu/


Laatst bijgewerkt: september 2007

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram