Mogelijk verband tussen eczeem en impotentie

nieuws Mannen met eczema of atopische dermatitis hebben mogelijk ook een hoger risico op erectieproblemen en impotentie, zo stellen onderzoekers uit Taiwan in het vakblad Journal of Sexual Medicine.

Ze analyseerden gegevens van bijna 4000 mannen met erectiestoornissen en vergeleken deze met die van gezonde mannen zonder erectieproblemen. Bijna 11% van de mannen met erectieproblemen leden ook aan eczema tegenover slechts 7% in de groep gezonde mannen. Na het uitsluiten van andere mogelijke risicofactoren komend e onderzoekers tot het besluit dat mannen met erectiestoornissen 60% meer kans hebben op een voorgeschiedenis met eczema dan mannen zonder erectiestoornis.

De onderzoekers, die zeggen dat hun gegevens moeten bevestigd worden door bijkomend onderzoek, vermoeden dat de ontstekingsmechanismen die aan de basis liggen van eczema (en ook van andere huidziekten zoals psoriasis) mogelijk een effect hebben op de bloedvaten en op die manier erectiestoornissen zouden kunnen veroorzaken.


Laatst bijgewerkt: september 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram