Voor jou gelezen op De Standaard

Een hond in huis maakt ons socialer

Laatst bijgewerkt: november 2019

nieuws Honden zijn de beste vrienden van de mens, wordt wel eens gezegd, maar ze maken ons ook socialer. Onderzoek aan de universiteit van Chicago wees uit dat een hond ervoor zorgt dat we ons minder geïsoleerd voelen, en dat we meer contact gaan zoeken met anderen.

Een kat, hamster of reptiel in huis halen, heeft volgens de studie geen effect op je sociaal leven. Een hond heeft dat wel: ‘We ontdekten dat wie een hond heeft zich minder eenzaam voelt. Katten, reptielen of knaagdieren houden, heeft echter geen effect op eenzaamheid. We gaan ervan uit dat het wandelen met je hond je socialer maakt’, aldus onderzoeker John Cacioppo van de universiteit in Chicago.

Wandelen met je hond lokt immers interactie uit: je groet de buren of maakt een praatje met andere hondeneigenaars. Een hond houden is bovendien niet alleen goed voor je sociale leven, ook je gezondheid vaart er wel bij. Uit een Australische studie bleek onlangs nog dat hondeneigenaars vijf uur per week wandelen. Mensen zonder hond wandelen wekelijks gemakkelijk twee uur minder.

Artikel uit De Standaard
bron: http://www.standaard.be/cnt/dmf20140217_00983697


De Standaard
volgopfacebook

volgopinstagram