Kan Mozart helpen bij een darmonderzoek?

nieuws Dokters die tijdens een colonoscopie naar Mozart luisteren, zien meer afwijkingen in de darmen, met name precancereuse darmpoliepen. Dat blijk uit een studie van de University of Texas die werd voorgesteld op het wetenschappelijk congres van het American College of Gastroenterology in Washington.

De onderzoekers lieten twee artsen die regelmatig een colonoscopie uitvoeren, een aantal colonoscopies doen terwijl ze naar muziek van Mozart luisterden. In vergelijking met het jaar voordien, waarin ze colonoscopies uitvoerden zonder muziek; steeg het aantal poliepen dat ze vonden: van resp. 21 en 27 % naar 66 en 37%.

Volgens de onderzoekers is dit een nieuw bewijs van het zg. Mozart-effect. Volgens deze theorie zorgt muziek van Mozart ervoor dat mensen tijdelijk beter in staat zijn om taken die te maken hebben met het ruimtelijk inzicht, uit te voeren.


Laatst bijgewerkt: juli 2022
Ga op 4 februari naar de bioscoop! Ga op 4 februari naar de bioscoop!
Stichting tegen Kanker

Want op Wereldkankerdag schenkt de bioscoopsector 1 euro van elke verkocht filmticket aan Stichting tegen Kanker. Dus rep je die dag met familie en vrienden naar de bioscoop!

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram