1 op de 4 kinderen overschat gehoor

123-kind-koptelef-hoortest-doof-muziek-05-18.jpg

nieuws

Van de kinderen van 6 tot en met 12 jaar die in 2017 de Kinderhoortest hebben gedaan, blijkt dat bijna 30 procent van hen de uitslag ‘niet goed’ had. Daarnaast is opmerkelijk dat bijna 1 op de 4 kinderen die de Kinderhoortest doet, overschat hoe goed zijn of haar gehoor is. Dit blijkt uit analyses van de Hoorstichting, onderdeel van VeiligheidNL. 

 Uit onderzoek van het ErasmusMC bleek in 2016 dat bijna één op de vijf kinderen tussen de 9 en 11 jaar gehoorverlies heeft. Terwijl het gehoor essentieel is voor de gesproken taalontwikkeling van een kind. Twijfel je als ouder over de kwaliteit van het gehoor van je kind, doe dan een online hoortest om een eerste indicatie te krijgen. Bezoek zeker een huisarts of specialist als je sterke vermoedens hebt dat je kind niet goed kan horen. De Kinderhoortest, die gebruik maakt van het spraak-in-ruis principe, is gratis beschikbaar op www.kinderhoortest.nl en duurt ongeveer 5 minuten. De Kinderhoortest is mede ontwikkeld en wetenschappelijk gevalideerd door audiologen van het Leids Universitair Medisch Centrum en het Academisch Medisch Centrum. 

Belangrijke tips voor kinderen zijn om oordoppen met muziekfilter te dragen en de volumebegrenzer van de MP3 speler aan te zetten. 


Laatst bijgewerkt: november 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram