Tips voor een goede handhygiëne

handen-wassen-kraan-130.jpg

nieuws Wetenschappelijk onderzoek toont het belang van een goede handhygiëne. Een goede handhygiëne kan de kans op besmetting en verspreiding van sommige infectieziekten in belangrijke mate beperken. Dit geldt bijvoorbeeld voor verkoudheden, griep, maag- en darminfecties zoals diarree, maar ook voor ernstigere infecties zoals longontsteking (pneumonie) en geelzucht (hepatitis A).

Daarnaast zorgt een goede handhygiëne er ook voor dat we minder ongezonde stoffen opnemen uit ons leefmilieu, zoals lood en cadmium.
• Kinderen moeten de handjes wassen vóór het eten, na het toilet, na hoesten, snuiten en niezen en als ze vieze handjes hebben (bijvoorbeeld na het spelen in de zandbak).
• Handen wassen betekent: natmaken, goed inzepen, goed wrijven, grondig afspoelen en afdrogen.
• Gewone zeep volstaat, antibacteriële zeep geeft geen beter resultaat.
• Op school worden beter vloeibare zeep en papieren handdoekjes gebruikt. Stoffen handdoeken die vuil zijn bevatten meer ziektekiemen, hetzelfde geldt voor een blok zeep.

Info: www.handigehans.be


Laatst bijgewerkt: maart 2009
Ga op 4 februari naar de bioscoop! Ga op 4 februari naar de bioscoop!
Stichting tegen Kanker

Want op Wereldkankerdag schenkt de bioscoopsector 1 euro van elke verkocht filmticket aan Stichting tegen Kanker. Dus rep je die dag met familie en vrienden naar de bioscoop!

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram