Onderzoek: Is het coronavirus aanwezig in sperma?

123-sperma-ivf-vruchtb-09-19.jpg

nieuws Het Centrum voor Reproductieve Geneeskunde (CRG) van het Universitair Ziekenhuis Brussel zoekt mannen die hun sperma willen laten testen op SARS-CoV-2, het virus dat verantwoordelijk is voor het ontwikkelen van covid-19. 

Een recent onderzoek uit China toonde al aan dat ook sperma het virus draagt. Met deze nieuwe studie willen de wetenschappers onder andere bekijken hoe lang het precies in sperma overleeft. 
Wie kan deelnemen aan de studie?
Mannen tussen 18 en 50 jaar oud, die positief testten op covid-19.
Wat houdt de studie in?
In de oproep op de website van UZ Brussel staat het zo: “Een zorgverlener van het CRG zal je eerst telefonisch enkele vragen stellen in verband met je medische voorgeschiedenis en de symptomen die je vertoont. Deze persoon is gebonden door het medisch beroepsgeheim. Wij vragen je daarna een spermastaal binnen te brengen in het UZ Brussel en dit binnen de 7 dagen na een positieve test op Covid-19. Nadien vragen wij je een spermastaal binnen te brengen om de 7 dagen en dit tot wanneer het sperma twee keer opeenvolgend negatief test voor SARS-CoV-2.”
Hoe kan je je kandidaat stellen?
Via 02/477.66.48 of Studieverpleegkundigen_crg@uzbrussel.be.

Bronnen:
https://www.uzbrussel.be
https://jamanetwork.com

Lees ook: Zaadcellen zwemmen anders dan gedacht

auteur: Sofie Van Rossom, gezondheidsjournalist
Laatst bijgewerkt: januari 2021

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram