Botox tegen plasklachten

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

nieuws Mannen die problemen hebben met plassen vanwege een vergrote prostaat, kunnen binnenkort bij het Universitair ziekenhuis van Utrecht behandeld worden met een nieuwe therapie gebaseerd op botox. Botox is een gezuiverde vorm van het giftige botulinetoxie dat op grote schaal gebruikt wordt als anti-rimpelmiddel. Een injectie van botox in de prostaat ontspant het orgaan en vermindert de zwelling doordat weefsel afsterft. Daardoor wordt de plasbuis niet langer dichtgedrukt en gaat plassen makkelijker.
Dertig procent van de oudere mannen heeft een goedaardige vergroting van de prostaat (geen prostaatkanker) waardoor ze problemen ondervinden bij het plassen. Omdat opereren belastend is voor de patiënt, bijwerkingen heeft en kostbaar is, zoeken urologen naar nieuwe oplossingen. Voordeel van de Botox-behandeling is dat de botoxinjectie in de polikliniek zonder verdoving toegediend kan worden.

Lees ook: Prostaatklachten: deel 2. Goedaardige prostaatvergroting
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram