Eén informatiepunt voor chronisch zieken

nieuws Uit een enquête bij organisaties van langdurig zieke patiënten blijkt dat zij de toegang tot informatie in ons land het op één na belangrijkste probleem vinden (de officiële erkenning van een chronisch zieke was het belangrijkste).
CM heeft met haar infopunt voor chronisch zieken als eerste het initiatief genomen om zo een eenheidsloket te creëren om makkelijk toegang te krijgen tot alle informatie met betrekking tot chronische ziekten. “Het heeft weinig zin om een goede ziekteverzekering en een goed dienstenpakket uit te werken, als er geen ruime informatievoorziening is. Daarom richten we nu op eigen initiatief het Infopunt Chronisch Zieken op”, zegt de voorzitter van CM, Marc Justaert.

Het infopunt beantwoordt de vragen van zieken, zorgbehoevenden en hun mantelzorgers en verwijst hen indien nodig door naar andere voorzieningen. Zowel CM-leden als niet-leden van CM kunnen terecht bij de informatielijn. De medewerkers van het infopunt zijn gespecialiseerd in telefonische dienstverlening en hebben een grondige kennis van onder andere de ziekteverzekering, thuiszorg, gehandicaptenzorg en hulpverlening. Ze kunnen ook een beroep doen op een uitgebreid netwerk voor een vlotte doorverwijzing.

De officiële lancering van het Infopunt komt er na de positieve evaluatie van een pilootproject in drie regio’s.
Chronische zieken in ons land worstelen met een informatieprobleem: ze hebben de info niet ter beschikking op het moment dat ze het nodig hebben en de dienstverlening is te versnipperd en vaak gefocust op het eigen terrein. “Het resultaat is dat mensen die al in een energie-opslorpende medische situatie zitten, het extra moeilijk krijgen om de informatie, voordelen en diensten te verkrijgen waar ze recht op hebben. Dankzij het infopunt krijgen langdurig zieken de ondersteuning waar ze recht op hebben”, besluit Justaert.

Het infopunt is telefonisch toegankelijk op het nummer 078 05 08 05. Dat elke weekdag tussen 9 en 12 uur, en van 13 tot 17 uur (vrijdag enkel van 9 tot 12 uur). Een e-mail sturen kan naar infochronischzieken@cm.be


Laatst bijgewerkt: juli 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram