Wandelen vermindert kans op beroerte

123-ouder-koppel-wandel-geluk-170_12.jpg

nieuws Oudere mannen die dagelijks enkele uren wandelen hebben veel minder kans op een beroerte dan leeftijdsgenoten die zelden of nooit wandelen. De snelheid waarmee gewandeld wordt, maakt nauwelijks een verschil uit, het is vooral de tijd dat men wandelt die belangrijk is. Dat blijkt uit onderzoek aan het University College London gepubliceerd in het tijdschrift Stroke.

De studie bekeek gegevens van bijna 3000 mannen tussen 60 en 70 jaar die gedurende 10 jaar werden opgevolgd. In de loop van het onderzoek kregen 195 mannen een beroerte. De helft van de mannen wandelde minder dan één uur per dag, één op zes wandelde meer dan 2 uur per dag.

Mannen die wekelijks 4 tot 7 uur wandelden hadden 11 procent minder kans op een beroerte dan mannen die 3 uur of minder wandelden. Mannen die dagelijks meer dan 3 uur wandelden hadden ruim 60% minder kans op een beroerte dan de mannen die nauwelijks wandelden.

Laatst bijgewerkt: februari 2014

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram