Beroertecoach en website helpen patiënten zowel tijdens ziekenhuisopname als na ontslag

123-anatom-beroerte-bloed-hers-06-17.jpg

nieuws

Patiënten met een beroerte kunnen sinds begin met 2017 de hulp inroepen van een beroertecoach. Dankzij een proefproject van de Belgian Stroke Council kunnen patiënten tot zes maanden na hun ontslag uit het ziekenhuis individueel begeleid worden door een persoonlijke beroertecoach. Die coach maakt gebruik van een interactief, digitaal platform beroertecoach.be en videoconsultatie. Het proefproject loopt op dit moment in vier verschillende ziekenhuizen: AZ Sint-Lucas in Gent, AZ Sint-Jan-Brugge-Oostende AV, AZ Groeninge in Kortrijk en UZ Antwerpen. 

Een beroertecoach begeleidt patiënten met een beroerte individueel tijdens de ziekenhuisopname, maar ook en vooral na het ontslag uit het ziekenhuis. Daardoor vermindert het risico op een nieuwe beroerte. Het proefproject loopt over 6 maanden.
Het is de bedoeling om de stap vanuit het ziekenhuis naar de thuissituatie kleiner te maken. Als de patiënt in staat is om een computer of tablet te gebruiken, en geïnteresseerd is om zijn parameters, waaronder zijn hartritme, op te volgen en online revalidatie-apps te gebruiken, krijgt hij van de beroertecoach instructies, een login en een paswoord. Daarna is het aan de patiënt om het platform te gebruiken, inclusief videoconference met de beroertecoach.

De opvolging via het online platform beroertecoach.be is opvolging op maat van de patiënt die er een centrale rol krijgt in de opvolging van zijn parameters zoals bloeddruk, gewicht, cholesterol en bloedsuikerwaarden. Anderzijds krijgt de patiënt via dit platform belangrijke informatie en kan hij/zij aan zijn revalidatie werken.

Beroertecoach.be is één van de 24 Mobile Health proefprojecten die door minister van Volksgezondheid Maggie De Block, werd geselecteerd. Het is de bedoeling om in de vier centra 150 tot 175 patiënten in het project te kunnen opnemen. 

https://beroertecoach.be


Laatst bijgewerkt: september 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram